MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Shah Alam

Latest News for Shah Alam in "General"

‘Hidup kami huru-hara’

Shah Alam: “Berpindah secara kelam-kabut sangat memenatkan kerana melakukan semua perkara dalam tempoh singkat, namun demi keselamatan kami teruskan,” kata seorang penduduk Jalan Plumbum 7/101A Seksyen 7, di sini, yang menginap di sebuah hotel selepas kejadian mendapan tanah.

Hujan mencurah dua jam

Shah Alam: Hujan lebat dan angin kencang lebih dua jam di bandar raya ini petang semalam, mengakibatkan beberapa kawasan mengalami banjir kilat.

Usah taasub kejar ranking

Shah Alam: Universiti Teknologi Mara (UiTM) disaran supaya tidak terlalu taasub mengejar kedudukan (ranking) universiti di peringkat dunia sebaliknya perlu memberi lebih tumpuan menghasilkan penuntut berkemahiran.

Maut digilis MPV

Shah Alam: Wanita berusia 30 tahun maut selepas motosikal yang ditunggangnya hilang kawalan sebelum terjatuh dan digilis kenderaan lain dari arah sama di Lebuhraya Kemuning Shah Alam (LKSA) berhampiran Balai Bomba Seksyen 15, di sini, malam tadi.

Mengaku merusuh

Shah Alam: Dua beradik bersama empat lagi rakan mereka akhirnya mengaku bersalah di Mahkamah Majistret, di sini, semalam, atas tuduhan merusuh ketika perlawanan bola sepak separuh akhir Piala AFF antara Malaysia dan Vietnam, di Stadium Shah Alam, 7 Disember lalu.

Penyamun ‘mengganas’ di masjid

Shah Alam: Jemaah Masjid Al-Ikhlas, Seksyen 13 di sini, terkejut apabila lima kenderaan milik mereka dipecah masuk serentak oleh penjenayah ketika mereka sedang khusyuk menunaikan solat.

Azmin perlu serius tangani masalah air – Faekah

SHAH ALAM 23 Mac – Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali digesa bersungguh-sungguh dalam memastikan perkhidmatan bekalan air bersih terbaik diberikan kepada rakyat dan bukan hanya memberi kenyataan retorik.

‘Kita ikut prosedur’

Shah Alam: Polis Selangor menegaskan tindakan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya yang mengarahkan rumah didiami keluarga bekas anggota berpangkat sarjan di Perumahan Polis Sea Park, Petaling Jaya untuk dikosongkan mengikut prosedur ditetapkan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Kurang kasih dalam mendidik

Shah Alam: Tekanan hidup, masalah mental dan kurang kesedaran dalam ilmu keibubapaan dalam kalangan masyarakat antara punca utama berlakunya kes penderaan terhadap kanak-kanak yang dilihat semakin meningkat sejak kebelakangan ini.

Syarikat bakal disenarai hitam

Mana-mana syarikat yang didapati menggunakan khidmat orang tengah yang melaksanakan tugas tanpa mematuhi peraturan ditetapkan bakal disenaraihitamkan.