MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Shah Alam

Latest News for Shah Alam in "General"

Mohon berkat salin al-Quran

Shah Alam: Proses penyalinan semula ayat suci al-Quran bukan semudah yang disangka kerana penulisnya juga perlu menjaga kebersihan serta adab pada setiap masa bagi memastikan kesucian ayat suci itu sentiasa terpelihara.

Mujur orang perasan

Shah Alam: Seorang bayi perempuan yang berada dalam sebuah kereta yang ditinggal oleh ibunya dalam keadaan terkunci dan enjin dimatikan diselamatkan orang ramai di Seksyen 9, petang tadi.

6 penuntut ICAM terima tawaran biasiswa penuh

Shah Alam: Enam penuntut jurusan diploma Kolej Automotif Antarabangsa (ICAM) disifatkan amat bertuah apabila menerima surat tawaran biasiswa penuh disampaikan Pengarah Urusan Kumpulan DRB-Hicom Tan Sri Mohd Khamil Jamil, di sini, semalam.

Pemilik 49 waran tangkap

Shah Alam: Seorang lelaki dihadapkan di Mahkamah Trafik di sini, semalam atas kesalahan mempunyai 49 waran tangkap dan 21 saman di daerah ini.

Penganggur dituduh rogol, liwat anak saudara

Shah Alam: Seorang penggangur didakwa di Mahkamah Seksyen hari ini atas dua pertuduhan iaitu merogol dan meliwat anak saudaranya di bawah umur di sebuah rumah di Sungai Buloh.

Adik terkulai bermandi darah

Shah Alam: Konflik keluarga dipercayai menjadi punca seorang lelaki sanggup menetak adik lelakinya sehingga mati selain mengakibatkan adik iparnya parah dalam kejadian di sebuah rumah Jalan Kampung Jawa, Seksyen 36, di sini, petang kelmarin.

‘Kota hantu’ sunyi sepi

Shah Alam: Keadaan bandar Kathmandu selepas gegaran gempa bumi yang tidak berpenghuni diibaratkan seperti ‘kota hantu’.

Pencuri Maghrib

Shah Alam: Beg dalam beg. Itu taktik yang digunakan seorang wanita untuk membawa keluar beg tangan mangsanya dari sebuah surau dalam pusat beli-belah, di sini, untuk mengelak dikesan.

Bantuan beri semangat mangsa banjir ke sekolah

Shah Alam: “Saya bersyukur dengan bantuan ini dan ia memberi kekuatan selepas bencana banjir yang memusnahkan harta benda, baru-baru ini,” kata Muhammad Zulhilmi Razali, 11, seorang daripada 1,098 penerima sumbangan menerusi kempen Seorang Pelajar Sepasang Kasut di Universiti Teknologi Mara (UiTM), di sini, kelmarin.

Gempur mat motor awal pagi

Shah Alam: Seorang gadis berusia 18 tahun sanggup datang dari Cheras ke bandar raya ini dengan menunggang motosikal tanpa lesen memandu semata-mata mahu menemui rakan lelakinya, semalam.