MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Shah Alam

Latest News for Shah Alam in "General"

'Tak adil kepada kami'

Shah Alam: Persatuan Teksi dan Kereta Sewa di bandar raya ini menggesa Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) menggantung operasi Uber dan Grab sehingga kenderaan berkenaan diluluskan untuk beroperasi seperti teksi.

Suspek samun pasar raya ditahan

Shah Alam: Polis menahan lelaki kerana dipercayai menyamun pasar raya mini di Kota Kemuning, 1.30 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat berkata, dalam kejadian 8.30 pagi itu, suspek berusia 23 tahun yang bertopeng dan memakai topi keledar serta bersenjatakan parang dipercayai menunggu sehingga premis dibuka oleh pengurus.

Bantah pembinaan lebuh raya

Shah Alam: Sebanyak 19 kumpulan daripada parti politik dan pertubuhan bukan kerajaan mengadakan bantahan di pintu masuk bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor, hari ini.

Kereta dilarikan bersama isteri

Shah Alam: Seorang daripada dua lelaki yang melarikan kereta disewa suami isteri di Dataran Shah Alam, di sini, ditahan polis, Sabtu lalu.

Pemandu lori ditahan

Shah Alam: Pemandu lori pasir yang merempuh 14 kenderaan di persimpangan lampu isyarat Persiaran Mokhtar Dahari-Jalan Subang ditahan polis selepas datang ke lokasi kejadian semalam.

Buru empat suspek rosak premis, kenderaan

Shah Alam: Polis memburu empat lelaki dipercayai samseng ceti haram yang bertindak memecahkan cermin premis dan merosakkan beberapa kenderaan di Taman Perindustrian Shah Alam, di sini, petang semalam.

Program Cerapan Gerhana di 17 sekolah

Shah Alam: Lima ratus murid dan guru daripada 17 sekolah rendah di Selangor berkumpul di Sekolah Kebangsaan (SK) Seksyen 13 Shah Alam bagi menjalankan Program Cerapan Gerhana Matahari Peringkat Negeri Selangor, hari ini.

'Syukur dapat solat sunat gerhana sekali lagi'

Shah Alam: Lebih 2,000 orang hadir di Masjid Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah (MSSAAS) bagi menyempurnakan solat sunat gerhana matahari, pagi tadi.

Penuntut maut motosikal bertembung lori

Shah Alam: Penuntut wanita UiTM Puncak Alam meninggal dunia selepas motosikal yang ditungganginya bertembung dengan lori di lampu isyarat simpang tiga Persiaran Budiman, di sini.

M4 Elite terjah pasaran

Shah Alam: Haval Malaysia melalui Go Auto Sales Sdn Bhd melancarkan model Haval M4 Elite untuk pasaran negara ini, hari ini.