MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Shah Alam

Latest News for Shah Alam in "General"

Demam denggi di Selangor meningkat 66 peratus

Kes demam denggi di Selangor terus menunjukkan peningkatan dengan 12,427 kes direkod sehingga 21 Februari, naik 66 peratus daripada 7,507 kes bagi tempoh sama tahun lepas.

Lelaki Myanmar mati ditikam rakan

Shah Alam: Seorang lelaki warga Myanmar berusia 30-an maut ditikam rakan senegara di asrama pekerja di Kota Kemuning, di sini, awal pagi tadi.

Tiga motosikal kuasa tinggi dilancar

Shah Alam: Suzuki Assemblers Malaysia Sdn Bhd melancarkan tiga model motosikal berkuasa tinggi menerusi V-Strom 650 ABS, V-Strom 650XT ABS dan Gladius 650 ABS, hari ini.

Bantah cukai tinggi

Shah Alam: Kecewa dengan tindakan kerajaan negeri mengenakan cukai taksiran terlalu tinggi, kira-kira 50 penduduk asal Kampung Bukit Cerakah, di sini, berhimpun secara aman bagi menyuarakan bantahan.

Kukuh kerjasama

Shah Alam: Proton Holdings Berhad (PROTON) menandatangani perjanjian persefahaman (MoU) dengan PT Adiperkasa Citra Lestari (PT ACL) untuk mengukuhkan kerjasama antara Malaysia dan Indonesia dalam pembuatan dan pengilangan kereta nasional Indonesia.

Proton bantu Indonesia

Proton Holdings Berhad (Proton) yakin projek pembangunan dan pengeluaran kereta nasional Indonesia yang bakal dibangunkan secara usaha sama dengan PT Adiperkasa Citra Lestari akan memberi manfaat kepada kedua-dua pihak.

Proton kerjasama dengan PT ACL Indonesia

Shah Alam : Proton Holdings Berhad (Proton), syarikat pengeluar kereta nasional menandatangani perjanjian persefahaman (MoU) dengan PT Adiperkasa Citra Lestari (PT ACL) untuk mengukuhkan kerjasama antara Malaysia dan Indonesia dalam pembuatan dan pengilangan kereta nasional Indonesia.

Iklan perlekeh pekerja Indonesia

Sebuah syarikat perniagaan menjual peralatan pembersihan bakal dikenakan tindakan undang-undang oleh kerajaan Indonesia kerana menggunakan iklan yang memperlekehkan tenaga kerja dari republik berkenaan.

Tidak kena cara

Shah Alam: “Pengumuman itu (kematian mangsa pesawat MH370) kami terima dengan reda. Namun Jabatan Penerbangan Awam (DCA) perlu memohon maaf kepada waris kerana cara mereka menyampaikan perkara itu sangat tidak profesional,” kata Intan Maizura Othman, isteri kepada pramugara MH370, Mohd Hazrin Mohamed Hasnan.

Konco ambil alih bisnes haram

Shah Alam: Walaupun ketuanya, Nyo Ah Hai, 50 atau Robin Hai ditahan pihak berkuasa Singapura, Jun tahun lalu, namun konconya masih tidak serik dan meneruskan 'perniagaan' haram mencuri kenderaan untuk dieksport ke Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE).