MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Shah Alam

Latest News for Shah Alam in "General"

Bekas KSU KDN meninggal dunia

Shah Alam: Bekas Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Dalam Negeri (KDN), Datuk Seri Mohamad Khalid Shariff, 60, meninggal dunia akibat sakit tua di kediamannya di Seksyen U10, di sini, kira-kira 3.45 petang tadi.

Pesara tentera ke tali gantung

Shah Alam: Pesara tentera dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini selepas didapati bersalah mengedar dadah kanabis seberat 363.4 gram (g), empat tahun lalu.

Guru maut terkena renjatan elektrik

Shah Alam: Guru lelaki maut selepas terkena renjatan elektrik ketika memegang bidai tembaga di dewan sekolah menengah di Seksyen 11, petang semalam.

Menyamar pegawai KPDNKK ugut peniaga

Shah Alam: Empat lelaki berusia 28 hingga 55 tahun diberkas polis kerana menyamar sebagai pegawai penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaaan (KPDNKK) serta memeras ugut peniaga premis pada 22 Januari lalu.

Bas seret motor cabut lari

Shah Alam: Seorang pekerja swasta meninggal dunia selepas terbabit dalam kemalangan apabila motosikal ditunggang dilanggar dan diseret sebuah bas di Jalan Subang, berdekatan lampu isyarat pangsapuri Brunsfield di sini, jam 7 pagi semalam.

5 penyamun tersungkur

Shah Alam: Sekumpulan penyamun pecah rumah yang menyasarkan kediaman mewah di sekitar Lembah Klang dan Seremban, Negeri Sembilan, tumpas apabila lima lelaki ditahan polis minggu lalu.

R&D RM600 juta

Shah Alam: Proton Holdings Berhad (Proton) memperuntukkan modal sebanyak RM600 juta untuk melaksanakan kajian dan pembangunan (R&D) bagi enjin terbarunya yang bakal dilengkapi dua teknologi iaitu Turbo Gasoline Direct Injection (TGDI) dan Gasoline Direct Injection (GDI).

Kerjasama strategik

Shah Alam: Proton Holdings Bhd (Proton) dan Suzuki Malaysia Automobile Sdn Bhd (Suzuki) secara rasmi melaksanakan kerjasama strategik pertamanya dengan mengambil alih 25 pusat 3S (jualan, servis dan alat ganti) dan 4 cawangan berkonsep 4S (jualan, servis, alat ganti dan baik pulih) milik Suzuki bermula Jun 2015.

Enam varian enjin baru Proton

Shah Alam: Proton Holdings Berhad (Proton) memperkenalkan inisiatif kajian dan pembangunan (R&D) bagi enjin terbarunya yang bakal dilengkapi dengan dua teknologi iaitu Turbo Gasoline Direct Injection (TGDI) dan Gasoline Direct Injection (GDI).

Akta Alam Sekitar 1974 akan dipinda

Shah Alam: Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar akan meminda Akta Alam Sekitar 1974 bagi membolehkan Jabatan Alam Sekitar (JAS) mendakwa pihak yang didapati melakukan jenayah alam sekitar.