MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Selangor

Latest News for State Selangor in "Politics"

Sedikit lagi, Azmin yakin struktur kepimpinan PH selesai

Pakatan Harapan (PH) sedang giat berbincang struktur kepimpinan gabungan itu, dan Datuk Seri Azmin Ali yakin ia akan diselesaikan “dalam masa singkat”.

 

Bekas exco Selangor meninggal dunia

Bekas Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) Selangor, Datuk Mohd Mokhtar Ahmad Dahalan, 73, meninggal dunia akibat kanser pankreas di sebuah hospital swasta, dekat Shah Alam, pada pukul 3.34 pagi tadi.

 

Kajian: Populariti Azmin di Selangor lonjak 62 peratus

Populariti Menteri Besar Selangor Datuk Seri Mohamed Azmin Ali di negeri itu melonjak kepada 62 peratus, menurut kaji selidik yang dijalankan oleh badan pemikir kerajaan negeri Selangor, Institut Darul Ehsan (IDE).

 

PAN yakin kalahkan Pas PRU14 di Selangor

Belum sampai sebulan menyertai Parti Amanah Negara (PAN), Datuk Husam Musa sudah membuat kenyataan penuh yakin parti itu akan menang besar di Selangor sekiranya berlaku pertandingan tiga penjuru termasuk Pas pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

 

Kerajaan lembap, keadaan di depot imigresen mengerikan

Suara Rakyat Malaysia (Suaram) membidas kerajaan lambat bertindak terhadap aduan keadaan teruk di pusat tahanan imigresen negara dan dakwaan penderaan di Depot Tahanan Imigresen Juru, Pulau Pinang.

 

Selangor catat lebihan semasa RM480 juta

Prestasi kewangan Selangor mencatat rekod baik dengan lebihan semasa RM480 juta kerana hasil kutipan melebihi jumlah perbelanjaan, kata Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

 

Jawatan kosong: RM10 sejam

Gerakan Merah yang pada tahun lalu menganjurkan protes mempertahankan pentadbiran Datuk Seri Najib Razak kali ini tampil dengan pendekatan berbeza: menyasarkan 5,000 belia melakukan “kerja amal”.

 

Sertai rakyat heret dalang 1MDB ke pengadilan

Timbalan Ketua Pemuda Gerakan Andy Yong sepatutnya melobi kepimpinan Gerakan supaya memberi tekanan bagi penangkapan dalang yang terlibat rasuah yang membabitkan 1MDB, kata Setiausaha Organisasi DAP Selangor Eddie Ng.

 

Dari tawaran PAS, Azmin nampak 'Harapan'

Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Azmin Ali menyambut baik tawaran 'gencatan senjata' rakan sejawatnya dalam PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

 

Kajian: 47% belia Sg Besar tolak Najib, 30% sokong BN

Kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak atau Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bukan sebab untuk mengekalkan BN, kata kira-kira separuh daripada golongan belia ketika tinjauan di kerusi parlimen di Sungai Besar.